Ic Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ic PilavMalzemeler: 2 su bardagi kaliteli pirinc 250 gr kucuk kusbasi et 1 kucuk boy sogan (kucuk dogranmis) 2 orta boy havuc (soyulup rendenin en ince yerinden rendelenmis) 3 yemek kasigi kati veya siviyag (damak zevkinize gore artirabilirsiniz) 1 yemek kasigi kus uzumu 1 yemek kasigi cam fistigi yarim demet dereotu tuz, karabiber yeterince kaynamis suYapilisi:[*]Kusbasi eti ufak bir tencerede az bir yag ile suyunu salip cekene kadar kavurun Ustune gececek kadar su ilavesi ile iyice yumusayana kadar pisirin (60- 70 dakika kadar)[*]Pirinci ilik suda en az 2-3 defa suyu tamamen duru olana kadar yikayip suyunu suzun (Isterseniz yarim saat kadar iliktan sicakca tuzlu suda pirincinizi bekletip sonra yikayarak suzebilirsiniz)[*]Genisce ve yayvan pilav tencerenize yagi koyun Ufak dogranmis sogani sararana kadar kavurun Ince rendelenmis havucu, fistiklari ilave edip kavurmaya devam edin [*]Bir iki dakika sonra pirinci ilave edin Bir kac dakika daha kavurduktan sonra pismis etleri icinde varsa suyu ile birlikte pilava dokun Ardindan etin suyuna gore 3 bucuk su bardagina yakin tamamlayacak sekilde kaynar sudan ilave edin Tuzunu ve biraz karabiber ekledikten sonra altini iyice kisip suyunu cekene kadar pisirin [*]Pistikten sonra tencerenin kapagina kagit mutfak havlularindan yerlestirip tekrar kapagini kapatarak demlenmeye birakin 5-10 dakika sonra kiyilmis dereotunu ilave edip hafifce karistirdiktan sonra pilaviniz hazirdir |
|
|
|