Kuru PoĞaÇa |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru PoĞaÇaMalzemeler: 100gr tereyagi veya margarin 1 cay bardagi siviyag 2/3 su bardagi yogurt 2 yumurta (birinin sarisini ustune surmek icin ayirin) 1 tatli kasigi kabartma tozu (bir pakete yakin) 1 cay kasigi karbonat 1 tatli kasigi tuz Aldiginca un (yaklasik 4-45 su bardagi) Icine: - Peynirli ic: Sade beyaz peynir veya beyaz ve rende kasar peynirinin icine bir yumurta kirip karistirin Tuz, kirmizi biber, arzuya gore kiyilmis maydanoz ilave edip tekrar karistirin - Orta bir sogani bir kasik yagda kavurup kiymayi ilave edip kavurmaya devam edin Icine kiyilmis maydanoz, tuz biber ilave edip kullanin Yapilisi: - Oda isisindaki yagi, siviyagi, yumurtalari, yogurdu genisce bir kaba alin - Icine unu, kabartma tozu, karbonat ve tuz ile birlikte eleyin Unun hepsini kullanmayin Orta yumusaklikta bir hamur olana dek yogurun - 10 dakika dinlenmeye birakin Sonra hamuru ikiye bolup birini hafif unlu tezgahta merdane ile yuvarlak acin Elinizde pogaca hamuru yaparkenki incelige gelene kadar - Bicak veya ruletle once dorde bolun, sonra onlarida kendi aralarinda bolup ucgenler cikarin - Hamur kalinsa ucgen parcalardan birini ayri bir yere alip tekrar ustunden merdane ile gecip inceltin biraz daha Genis tarafina harc koyup sigara boregi gibi sarin - Ayni islemi diger hamurada uygulayip hepsini yaglanmis tepsiye aralikli olarak dizin - ustune biraz su veya sut ve tuz ile hafif cirpilmis ayirdiginiz yumurta sarisini firca ile surup corek otu serpin - 375F (185C) dereceli firinda kabarip kizarana kadar 25-30 dakika kadar pisirin |
|