![]() |
Kuru PoĞaÇa
Malzemeler:
.100gr. tereyagi veya margarin .1 cay bardagi siviyag .2/3 su bardagi yogurt .2 yumurta (birinin sarisini ustune surmek icin ayirin) .1 tatli kasigi kabartma tozu (bir pakete yakin) .1 cay kasigi karbonat .1 tatli kasigi tuz .Aldiginca un (yaklasik 4-4.5 su bardagi) Icine: - Peynirli ic: Sade beyaz peynir veya beyaz ve rende kasar peynirinin icine bir yumurta kirip karistirin. Tuz, kirmizi biber, arzuya gore kiyilmis maydanoz ilave edip tekrar karistirin. - Orta bir sogani bir kasik yagda kavurup kiymayi ilave edip kavurmaya devam edin. Icine kiyilmis maydanoz, tuz biber ilave edip kullanin. Yapilisi: - Oda isisindaki yagi, siviyagi, yumurtalari, yogurdu genisce bir kaba alin. - Icine unu, kabartma tozu, karbonat ve tuz ile birlikte eleyin. Unun hepsini kullanmayin. Orta yumusaklikta bir hamur olana dek yogurun. - 10 dakika dinlenmeye birakin. Sonra hamuru ikiye bolup birini hafif unlu tezgahta merdane ile yuvarlak acin. Elinizde pogaca hamuru yaparkenki incelige gelene kadar. - Bicak veya ruletle once dorde bolun, sonra onlarida kendi aralarinda bolup ucgenler cikarin. - Hamur kalinsa ucgen parcalardan birini ayri bir yere alip tekrar ustunden merdane ile gecip inceltin biraz daha. Genis tarafina harc koyup sigara boregi gibi sarin. - Ayni islemi diger hamurada uygulayip hepsini yaglanmis tepsiye aralikli olarak dizin. - ustune biraz su veya sut ve tuz ile hafif cirpilmis ayirdiginiz yumurta sarisini firca ile surup corek otu serpin. - 375F (185C) dereceli firinda kabarip kizarana kadar 25-30 dakika kadar pisirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.