ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kuru PoĞaÇa (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=167262)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 04:22 PM

Kuru PoĞaÇa
 
Malzemeler:
.100gr. tereyagi veya margarin
.1 cay bardagi siviyag
.2/3 su bardagi yogurt
.2 yumurta (birinin sarisini ustune surmek icin ayirin)
.1 tatli kasigi kabartma tozu (bir pakete yakin)
.1 cay kasigi karbonat
.1 tatli kasigi tuz
.Aldiginca un (yaklasik 4-4.5 su bardagi)

Icine:
- Peynirli ic: Sade beyaz peynir veya beyaz ve rende kasar peynirinin icine bir yumurta kirip karistirin. Tuz, kirmizi biber, arzuya gore kiyilmis maydanoz ilave edip tekrar karistirin.
- Orta bir sogani bir kasik yagda kavurup kiymayi ilave edip kavurmaya devam edin. Icine kiyilmis maydanoz, tuz biber ilave edip kullanin.
Yapilisi:
- Oda isisindaki yagi, siviyagi, yumurtalari, yogurdu genisce bir kaba alin.
- Icine unu, kabartma tozu, karbonat ve tuz ile birlikte eleyin. Unun hepsini kullanmayin. Orta yumusaklikta bir hamur olana dek yogurun.
- 10 dakika dinlenmeye birakin. Sonra hamuru ikiye bolup birini hafif unlu tezgahta merdane ile yuvarlak acin. Elinizde pogaca hamuru yaparkenki incelige gelene kadar.
- Bicak veya ruletle once dorde bolun, sonra onlarida kendi aralarinda bolup ucgenler cikarin.
- Hamur kalinsa ucgen parcalardan birini ayri bir yere alip tekrar ustunden merdane ile gecip inceltin biraz daha. Genis tarafina harc koyup sigara boregi gibi sarin.
- Ayni islemi diger hamurada uygulayip hepsini yaglanmis tepsiye aralikli olarak dizin.
- ustune biraz su veya sut ve tuz ile hafif cirpilmis ayirdiginiz yumurta sarisini firca ile surup corek otu serpin.
- 375F (185C) dereceli firinda kabarip kizarana kadar 25-30 dakika kadar pisirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.