![]() |
Savola Makarnasi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Savola MakarnasiMALZEMELER 1 Paket mantı makarna(Diğer şekillerde olabilir) 1 Tatlı kaşığı domatesli soğanlı çeşni 1 Yemek kaşığı domates salçası 1 Çay kaşığı karabiber 1 Çay kaşığı kırmızı biber 1 Tatlı kaşığı pulbiber 1 Tatlı kaşığı sumak 1 Yemek kaşığı kuru nane Yarım demet maydonoz 3 yemek kaşığı zeytinyağı Arzuya göre tuz Üzeri için: Yarım kg ![]() 2 Diş ezilmiş sarımsak 4 Yemek kaşığı sıvıyağ 1 Tatlı kaşığı biber salçası HAZIRLANIŞI İlk olarak tenceremize, yağı ve salçayı bir miktar suyla ezip, kavuruyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Savola Makarnasi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Savola Makarnasimalzemeler: 300 gram ıspanaklı yassı makarna, (Yeşil renkteki bu makarna ülkemizde yok ![]() 2 çorba kaşığı margarin yağı, 60 gram tereyağı, 300 gram taze iç bezelye, yarım kilo olgun domates, 1/2 baş soğan, 3 havuç, l sap kereviz, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, yeteri kadar tuz ve karabiber, 300 gram yassı yumurtalı makarna ![]() YAPIMI: Bir tencereye 30 gram tereyağıyla 4 çorba kaşığı zeytinyağını rendelenmiş yarım baş soğanla veya küçükçe bir baş soğanla birlikte koymalı ve kabı ateşe oturtmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|