ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Savola Makarnasi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=167185)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 04:35 PM

Savola Makarnasi
 
MALZEMELER
1 Paket mantı makarna(Diğer şekillerde olabilir)
1 Tatlı kaşığı domatesli soğanlı çeşni
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kırmızı biber
1 Tatlı kaşığı pulbiber
1 Tatlı kaşığı sumak
1 Yemek kaşığı kuru nane
Yarım demet maydonoz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Arzuya göre tuz
Üzeri için:
Yarım kg.yoğurt
2 Diş ezilmiş sarımsak
4 Yemek kaşığı sıvıyağ
1 Tatlı kaşığı biber salçası


HAZIRLANIŞI
İlk olarak tenceremize, yağı ve salçayı bir miktar suyla ezip, kavuruyoruz. Daha sonra, çeşnimizi, karabiber, pulbiber, sumak, kırmızı biber, tuz ve nanemizi de ilave ediyoruz. Burda farklı olan makarnamızı tıpkı pilav gibi süzmeden yapmamız. Hazırlanan baharat karışımızın üzerine, 1 litre kaynamış su koyunuz, ve makarnalarımızı kaynayan suya ilave ediniz.(Su boyu tıpkı pilavdaki gibi makarnanın üzerini örtecek kadar olacak.) Ve arada karıştıra karıştıra makarnanın suyunu çekmesini bekleyiniz. Makarnamız piştikten sonra servis tabağına alınız. Üzerine sarmısak ezmesi ilave edilerek çırpılmış yoğurdu dökünüz. Daha sonra sıvıyağla pişirdiğimiz biber salçası yada arzuya göre normal salçayı yoğurdumuzun üzerine gezdiriniz. Afiyet olsun...(Baharatlarını arzuya göre az yada çok koyabilirsiniz.)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 04:35 PM

Savola Makarnasi
 
malzemeler:
300 gram ıspanaklı yassı makarna,
(Yeşil renkteki bu makarna ülkemizde yok. Siz onun yerine normal makarna kullanacağız)
2 çorba kaşığı margarin yağı,
60 gram tereyağı,
300 gram taze iç bezelye,
yarım kilo olgun domates,
1/2 baş soğan,
3 havuç,
l sap kereviz,
4 çorba kaşığı zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber,
300 gram yassı yumurtalı makarna.

YAPIMI:

Bir tencereye 30 gram tereyağıyla 4 çorba kaşığı zeytinyağını rendelenmiş yarım baş soğanla veya küçükçe bir baş soğanla birlikte koymalı ve kabı ateşe oturtmalı. Tahta bir kaşıkla karıştırılacak soğan kavrulunca, üstu kazınmış ve küçük parçacıklara doğranmış bir havuçla, yıkandıktan sonra kıyılırcasına ince doğranmış kereviz yaprağını katmalı. Birkaç defa karıştırdıktan sonra, kabuğu soyulmuş ve çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük parçalara doğranmış domatesleri katmalı. Tuzlayıp biberledikten sonra tencerenin kapağını kapamalı ve bir saat kadar pişirmen. Kalan havuçları kazıdıktan sonra yıkamalı ve tuzlu kaynar suda haşlamalı. Bir başka kaptaysa iç bezelyeleri tuzlu kaynar suya koyup haşlamalı. Havuçlar haşlanınca sudan çıkarıp ince dilimlere doğramalı ve bir kaşık margarin yağıyla birlikte bir tavada çevirmeli. Haşlanmış bezelyeleri de bir başka kapta l kaşık margarin yağıyla çevirmeli. Bu işler yapılırken ıspanaklı ve yumurtalı yassı makarnaları ayrı kaplarda ve tuzlu kaynar suda haşlamalı. Makarnalar haşlanınca bunları süzmeli ve her birinin üzerine kalan tereyağının yarısını eritip döktükten sonra harmanlaman. Kayık biçimindeki bir tabağın bir kenarına ıspanaklı, öbür kenarına da yumurtalı yassı makarnayı yerleştirmeli, iki makarna arasına bir saat pişirilmiş olan salçayı, ıspanaklı yassı makarnanın dış tarafına da havuç dilimlerini, tabağın öbür yanmada yağda çevrilmiş, iç bezelyeyi yerleştirmeli ve sıcak sıcak servis yapmalı.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.