Papaz Yahnisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Papaz YahnisiPapaz Yahnisi Malzemeler: 3 çorba kaşığı margarin 600 gr kuşbaşı dana eti 200 gr arpacık soğan 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı sirke 1 su bardağı et suyu 1/2 çay kaşığı tuz taze çekilmiş karabiber HAZIRLANIŞI : Margarini bir tavada eritin Yağ kızınca etleri ilave edip, sık sık karıştırarak hafif renk alıncaya kadar pişirin![]() Soğan ve sarmısağı katıp, soğanların dışı iyice pembeleşinceye kadar arasıra karıştırarak pişirin Sirkeyi, et suyunu, tuzu ve biberi ilave edip, et ve soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin![]() Papaz yahnisini önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|