ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Papaz Yahnisi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=167137)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 04:43 PM

Papaz Yahnisi
 
Papaz Yahnisi



Malzemeler:

3 çorba kaşığı margarin

600 gr kuşbaşı dana eti

200 gr arpacık soğan

2 diş sarımsak

1 çorba kaşığı sirke

1 su bardağı et suyu

1/2 çay kaşığı tuz

taze çekilmiş karabiber


HAZIRLANIŞI :

Margarini bir tavada eritin. Yağ kızınca etleri ilave edip, sık sık karıştırarak hafif renk alıncaya kadar pişirin.

Soğan ve sarmısağı katıp, soğanların dışı iyice pembeleşinceye kadar arasıra karıştırarak pişirin. Sirkeyi, et suyunu, tuzu ve biberi ilave edip, et ve soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Papaz yahnisini önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.