> Sosis Dolmasi |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
> Sosis DolmasiMalzemeler: 250 gr ufak ufak dogranmis sosis 1 adet ince kiyilmis sogan 1/4 su bardagi kuru ekmek ufalanmis 8 adet dana biftek (1 kg) çok ince dilimlenmis karabiber tuz 8 dilim pastirma 2 yemek kasigi tereyagi yada margarin 6 adet ikiye bölünmüs arpacik sogani 1/4 su bardagi un 3 su bardagi bira çok az et suyu 500 gr mantar maydanoz dogranmis pismis makarna Yapilisi: Sogan, ekmek ufaklari ve sosisleri iyice karistirin Et parçalarini iyice incelene kadar dövün, tuz ve biber ekin Sosis karisimini et parçalari arasinda esit olarak bölün Sosisleri et dilimlerinin arasina koyup, rulo yapin Her rulonun etrafina pastirma sarin Etlerin ayrilmamasi için kürdan sokun Rulolari biraz kizartin Arpacik soganlarini ekleyin, un ve biranin yarisini karistirip bu karisimi etlerin üzerine dökün Biranin geri kalanini et suyuna ilave ederek çirpin Diger tarafta etleri üzeri kapali olarak 1,5-2 saat kisik ateste pisirin Mantarlari maydanozu ekleyin 15 dakika pisirin Makarnayla beraber servis yapin |
|