![]() |
> Sosis Dolmasi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Sosis DolmasiMalzemeler: 250 gr ufak ufak dogranmis sosis 1 adet ince kiyilmis sogan 1/4 su bardagi kuru ekmek ufalanmis 8 adet dana biftek (1 kg) çok ince dilimlenmis karabiber tuz 8 dilim pastirma 2 yemek kasigi tereyagi yada margarin 6 adet ikiye bölünmüs arpacik sogani 1/4 su bardagi un 3 su bardagi bira çok az et suyu 500 gr mantar maydanoz dogranmis pismis makarna Yapilisi: Sogan, ekmek ufaklari ve sosisleri iyice karistirin ![]() Et parçalarini iyice incelene kadar dövün, tuz ve biber ekin ![]() Sosis karisimini et parçalari arasinda esit olarak bölün ![]() Sosisleri et dilimlerinin arasina koyup, rulo yapin ![]() Her rulonun etrafina pastirma sarin ![]() ![]() ![]() ![]() Biranin geri kalanini et suyuna ilave ederek çirpin ![]() Diger tarafta etleri üzeri kapali olarak 1,5-2 saat kisik ateste pisirin ![]() Mantarlari maydanozu ekleyin 15 dakika pisirin ![]() Makarnayla beraber servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
|