Rokoko |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
RokokoMalzemeler 2 Su bardağı dövülmüş fınndık 4 Çorba kaşığı tozşeker 3 Paket krema (600 gr) 1 Su bardağı pudra şekeri 1 Çorba kaşığı portakal likörü 4 Paket pötibör bisküvi 1 Çorba kaşığı tereyağı 150 gr bitter çikolata Süslemek için : İncir reçeli Hazırlanışı · Fındıkları tavada 3 çorba kaşığı tozşekerle kavurun · Yaklaşık 10 santim derinliğindeki yuvarlak kalıbın dibine bastırarak döşeyin · Mikserde 2 paket kremayı pudra şekeri ile çırpın · Likörü ilave edin · Bisküvileri havanda dövün · Likörlü karışıma ekleyip, iyice çırpın · Fındıklı karışımın bulunduğu kalıba yavaşça dökün · Buzlukta üç saat bekletin · Daha sonra kalıptan çıkarıp, servis tabağına alın · Çikolatayı kısık ateşte tereyağıyla eritin · Dolaptan çıkardığınız karışımın üzerine bıçak yardımıyla sürün · Tekrar buzluğa koyun ve 1 saat sonra çıkarın · 1 Paket krema ve kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri çırpın · Elde ettiğiniz karışımı da kenarlarına sıvıyarak spatula ile düzleştirin · İncir reçeli ile süsleyip, tekrar buzluğa koyun · Servis yapacağınız zaman buzluktan çıkarıp, dilimleyerek servis yapın |
|