![]() |
Tavşan Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavşan PastaTavşan PastaMalzemeler Pandispanya için : 10 Adet yumurta 8 Kahve fincanı tozşeker 8 Kahve fincanı un Kreması için : 4 Su bardağı süt Gıda boyası 4 Çorba kaşığı un 6 Çorba kaşığı tozşeker 1 Kutu diyet labne peyniri Üzerine : Çikolata sos ve şekerlemeler Hazırlanışı · Pandispanya malzemelerini ikiye ayırın ![]() · Ayrı ayrı çırpıp yuvarlak bir kek kalıbına boşaltın ![]() · Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirip, soğutun ![]() · Krema için ; un ve tozşekeri karıştırın ![]() · Sütü ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene dek pişirin ![]() · Ocaktan aldığınız kremaya labne peyniri ekleyin ![]() · Kremadan az bir parça ayırıp, yeşil gıda boyasıyla karıştırın ![]() · Pandispanyalardan birini iki kenarından kulak olacak biçimde kesin ![]() · Kesilen pandispanyanın ortası papyon şeklini alacaktır ![]() · Uzunca bir tepsiye yuvarlak pandispanyayı yerleştirin ![]() · Ortadan ikiye ayırın ve katına beyaz krema sürün ![]() · Diğer katını üzerine kapatın ![]() · Tümünün üzerine de kremayı iyice kaplayın ![]() · Kulak ve papyon biçiminde kestiğiniz pandispanyaları yerleştirin ![]() · Ortalarını bıçakla dikkatlice kesin ![]() · Arasına kremayı iyice yayın ![]() · Papyonun üzerine yeşil gıda boyalı kremayı sürün ![]() · Kulaklarını ise beyaz kremayla kaplayın ![]() · Tavşan pastanın papyonunu şekerlemelerle ve çikolata ssosu ile papyon şekli verin ![]() · Yüz kısmına marketlerde hazır satılan çikolatalı sos ile göz, burun, ağız ve diş yapın ![]() · Buzdolabında birkaç saat bekletip, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|