![]() |
Gül Baklava Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gül Baklava TarifiMalzemeler 1 adet yumurtanın sarısı Şurubu İçin: 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, yarım limon suyu 1 su bardağı nişasta 125 gram tereyağı 2 çorba kaşığı süzme yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay kaşığı karbonat alabildiğince un dövülmüş ceviz Tarif Bilgileri Kategori: Tatlı Tarifleri Puanı: 4 Tarifi Yazdır Yapılışı Kabın içerisine sıvıyağı, yoğurdu, yumurtanın sarısını, karbonatı, nişastayı, tereyağını ve alabildiğince unu karıştırın ![]() Malzemeleri iyice karıştırın ![]() ![]() Yaptığınız yuvarlakların dört yanında bıçakla kesikler yapın ![]() ![]() ![]() Parçaların her birinin ucunu dışa doğru kıvırın ![]() ![]() Diğer kenarlara da aynı şekilde katlayarak, ortada birleştirin ![]() ![]() ![]() Şurubunu hazırlamak için, suyu, şeker, ve limon suyunu kaynatın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|