ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Gül Baklava Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=166870)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 05:28 PM

Gül Baklava Tarifi
 
Malzemeler


1 adet yumurtanın sarısı

Şurubu İçin: 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, yarım limon suyu

1 su bardağı nişasta

125 gram tereyağı

2 çorba kaşığı süzme yoğurt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay kaşığı karbonat

alabildiğince un

dövülmüş ceviz

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 4

Tarifi Yazdır






Yapılışı


Kabın içerisine sıvıyağı, yoğurdu, yumurtanın sarısını, karbonatı, nişastayı, tereyağını ve alabildiğince unu karıştırın.


Malzemeleri iyice karıştırın. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp her birini pasta tabağı büyüklüğünde açın.


Yaptığınız yuvarlakların dört yanında bıçakla kesikler yapın. Ortasına dövülmüş ceviz koyun. Kesikler sonucunda her bir hamur üzerinde dört parça oluşacaktır.


Parçaların her birinin ucunu dışa doğru kıvırın. Sonra iki ucunu cevizli harcın kenarında yani ortaya yakın bir yerde birleştirin.


Diğer kenarlara da aynı şekilde katlayarak, ortada birleştirin. Hafif yağlanmış tepsiye dizin. Orta ısılı fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.


Şurubunu hazırlamak için, suyu, şeker, ve limon suyunu kaynatın. Şurup kıvamına gelen şurubu soğumuş hamurların üzerine dökün. Şurup çekinceye kadar bekleyin. Çektikten sonra servis yapın


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.