Kalacuş Tarifi |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalacuş TarifiMalzemeler 1 adet bayat ekmek yarım paket margarin 3 bardak su 250 gram yoğurt 1 baş kuru soğan Tarif Bilgileri Kategori: Tatlı Tarifleri Puanı: 3 Tarifi Yazdır Yapılışı Bayat ekmek, küpler şeklinde bıçakla kesilerek derin bir kaba konulur Margarin tavada kızdırılır Soğan, kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavrulur Çalkalanarak ayran kıvamına getirilen yoğurt ile su, yağ ve soğanın bulunduğu tavaya ilave edilir Birkaç dakika kaynatıldıktan sonra, oluşan karışım derin kapta bulunan doğranmış bayat ekmeklerin üzerine dökülür Kabın kapağı kapatılır Bir süre ateşin üzerinde tutulur ve hemen servise sunulur |
|