ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kalacuş Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=166868)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 05:28 PM

Kalacuş Tarifi
 
Malzemeler


1 adet bayat ekmek

yarım paket margarin

3 bardak su

250 gram yoğurt

1 baş kuru soğan

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 3

Tarifi Yazdır






Yapılışı


Bayat ekmek, küpler şeklinde bıçakla kesilerek derin bir kaba konulur. Margarin tavada kızdırılır. Soğan, kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Çalkalanarak ayran kıvamına getirilen yoğurt ile su, yağ ve soğanın bulunduğu tavaya ilave edilir. Birkaç dakika kaynatıldıktan sonra, oluşan karışım derin kapta bulunan doğranmış bayat ekmeklerin üzerine dökülür. Kabın kapağı kapatılır. Bir süre ateşin üzerinde tutulur ve hemen servise sunulur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.