![]() |
Supangle Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Supangle TarifiMalzemeler Tart Hamuru için: 2 adet yumurta, 2 kahve fincanı toz şeker, 1/2 su bardağı sıvıyağ, 2 yemek kaşığı kakao, 2 kahve fincanı un 2 yemek kaşığı tereyağ veya katıyağ 8 su bardağı süt 1 paket vanilya 4 yemek kaşığı kakao 10 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı mısır nişastası 1 yemek kaşığı un 2 adet yumurta sarısı Tarif Bilgileri Kategori: Tatlı Tarifleri Puanı: 4 Tarifi Yazdır Yapılışı 6 kişilik Hazırlama süresi 15 dakika Pişirme süresi 20 dakika Bir karıştırma kabında yumurta, tozşeker, kakao, sıvıyağ ve unu mikserle pürüzsüz ve akıcı kıvamda olana dek çırpın, yağlanmış tepsiye dökün ![]() 175 derecede 20 dakika pişirdiğiniz keki çıkarıp, soğumaya bırakın ![]() Muhallebisi için sütü şekerle kaynatın ![]() ![]() Muhallebi kıvamına gelince, ocaktan indirin ![]() ![]() Kaselere birer dilim kek koyup, üzerlerine muhallebiyi paylaştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|