![]() |
Supangle Tarifi
Malzemeler
Tart Hamuru için: 2 adet yumurta, 2 kahve fincanı toz şeker, 1/2 su bardağı sıvıyağ, 2 yemek kaşığı kakao, 2 kahve fincanı un 2 yemek kaşığı tereyağ veya katıyağ 8 su bardağı süt 1 paket vanilya 4 yemek kaşığı kakao 10 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı mısır nişastası 1 yemek kaşığı un 2 adet yumurta sarısı Tarif Bilgileri Kategori: Tatlı Tarifleri Puanı: 4 Tarifi Yazdır Yapılışı 6 kişilik Hazırlama süresi 15 dakika Pişirme süresi 20 dakika Bir karıştırma kabında yumurta, tozşeker, kakao, sıvıyağ ve unu mikserle pürüzsüz ve akıcı kıvamda olana dek çırpın, yağlanmış tepsiye dökün. 175 derecede 20 dakika pişirdiğiniz keki çıkarıp, soğumaya bırakın. Muhallebisi için sütü şekerle kaynatın. Bir kapta yumurta, nişasta, un ve kakaoyu çırpıp, sütün içine hızlı hızlı karıştırarak dökün. Muhallebi kıvamına gelince, ocaktan indirin. Sıcakken tereyağını ekleyip mikserle 4-5 dakika çırpın. Kaselere birer dilim kek koyup, üzerlerine muhallebiyi paylaştırın. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servise sunun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.