Yufkaya Sarili Yaban Mantarli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yufkaya Sarili Yaban MantarliYUFKAYA SARILI YABAN MANTARLI KUZU LOYİN (FİLETO) 4 KİŞİLİKMALZEMELER: 600 Gr Kuzu Loyin (Fileto)Yeterince Tuz, Toz Biber 40 Gr Çekirdek Hardal160 Gr Çiçek Yağı80 Gr Tereyağı200 Gr Kuru Soğan4 Diş Sarımsak60 Gr Morel Mantarı60 Gr Şikati Mantarı60 Gr Porçini Mantarı60 Gr Taze Mantar1 Adet Yufka1 Adet Yumurta SarısıYeterince Susam Ve Çörek Otu (Yufkalarınüzerine Ekmek İçin) YAPILIŞI: Kuzu loyinleri tuz, toz biber ile tatlandırarak çelirdek hardalı sürünüz çiçek yağında tavada kızartınız Tereyağında kuru soğan, sarımsak ve mantar çeşitlerini soteleyiniz tuz, toz biber ile tatlandırınız yufkayı dört eşit parçada keserek Azar mantar sotesinden koyunuz ve kızartılmış loyinleri koyup kalan mantar sotesini loyinin üzerine koyarak rula olarak sarınız Bir fırça yardımı ile yumurta sarısını sürünüz susam ve çörek otunu ekiniz ve 180 dereceli fırında 10/12 dakika kadar pişiriniz
|
|
|
|