Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekşi, samosa, sos, tatlı

Samosa ve Tatlı Ekşi Sos

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Samosa ve Tatlı Ekşi Sos



100gr Taze patates
20gr Haşlanmış bezelye
1 adet Taze soğan
5gr Köri ezmesi
5 gr Taze kişniş
1 adet Yufka
Tuz – Biber
30gr Tatlı ekşi sos
Yapılışı:
Patatesleri haşlayıp, eziyoruz İçerisine ince ince doğradığımız kişniş ve taze soğanları ekliyoruz Köri ezmesi ve haşlanmış bezelyemizi de ekliyoruz 7şer cmlik şeritler halinde kestiğimiz yufkaların içerisine malzemelerimizi doldurup üçgen börekler halinde katladıktan sonra kızgın yağda kızartıyoruz
Tatlı Ekşi Sos Malzemeleri:
500 ml Sirke
200 gr Şeker
10 grTereyağı
1 ad Kapya Biber
10 ml Soya Sos
2 diş Sarımsak
10 gr Pul Biber
8 grNişasta
Tatlı Ekşi Sos Yapımı:
Sirkeyi kaynatıp kapya biberi içine atıyoruz Yaklaşık 2/3′ünü çektirdikten sonta, 1 diş sarımsağı incecik doğrayıp, pul biber, şeker, tereyağı ve soya sosunu ilave ediyoruz Tekrar kaynadıktan sonra 20 ml soğuk su içinde erittiğimiz nişastayı ekleyip 5 dk daha kaynatıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.