![]() |
Samosa ve Tatlı Ekşi Sos
100gr Taze patates
20gr Haşlanmış bezelye 1 adet Taze soğan 5gr Köri ezmesi 5 gr Taze kişniş 1 adet Yufka Tuz – Biber 30gr Tatlı ekşi sos Yapılışı: Patatesleri haşlayıp, eziyoruz. İçerisine ince ince doğradığımız kişniş ve taze soğanları ekliyoruz. Köri ezmesi ve haşlanmış bezelyemizi de ekliyoruz. 7şer cmlik şeritler halinde kestiğimiz yufkaların içerisine malzemelerimizi doldurup üçgen börekler halinde katladıktan sonra kızgın yağda kızartıyoruz. Tatlı Ekşi Sos Malzemeleri: 500 ml. Sirke 200 gr. Şeker 10 gr.Tereyağı 1 ad. Kapya Biber 10 ml. Soya Sos 2 diş Sarımsak 10 gr. Pul Biber 8 gr.Nişasta Tatlı Ekşi Sos Yapımı: Sirkeyi kaynatıp kapya biberi içine atıyoruz. Yaklaşık 2/3′ünü çektirdikten sonta, 1 diş sarımsağı incecik doğrayıp, pul biber, şeker, tereyağı ve soya sosunu ilave ediyoruz. Tekrar kaynadıktan sonra 20 ml. soğuk su içinde erittiğimiz nişastayı ekleyip 5 dk daha kaynatıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.