Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dukkalı, tavuk, şiş

Dukkalı Tavuk Şiş

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dukkalı Tavuk Şiş



Malzemeler
• 500 gr derisi alınıp doğranmış tavuk göğsü
• Tuz ve taze öğütülmüş karabiber
• Garnitür olarak yeşil salata ve limon dilimleri
Dukka Malzemeleri
• 250 gr susam tohumu
• 135 gr kişniş çekirdeği
• 100 gr fındık
• 75 gr kimyon tohumu
• Lezzet katmak için tuz ve biber
4 kişiliktir
Yapılışı

1 Tohum ve fındıkları renklenip aromalarını salana kadar sıcak bir fırında (yaklaşık 250°C) kavurun
2 Ardından Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırının doğrayıcı kabına koyun ve kuru bir karışım elde edene kadar blendırdan geçirin Fazla kıymayın
3 Tavuk göğsünü kalın parçalar halinde doğrayın ve çöp şişe geçirin
4 Tavuk şişlerini eşit ölçüde kaplanacak şekilde dukkaya bulayın
5 pişmeye hazır olduklarında bir ızgara tavasını veya ızgarayı en yüksek sıcaklığına getirin Tavuk şişlerini tava ya da ızgaraya yerleştirip her bir tarafını 2-3 dakika ya da altın kahverengi bir renk alıp içi iyice pişene kadar kızartın
6 Yeşil salata ve limon dilimi garnitürüyle servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.