![]() |
Dukkalı Tavuk Şiş
Malzemeler
• 500 gr. derisi alınıp doğranmış tavuk göğsü • Tuz ve taze öğütülmüş karabiber • Garnitür olarak yeşil salata ve limon dilimleri Dukka Malzemeleri • 250 gr. susam tohumu • 135 gr. kişniş çekirdeği • 100 gr. fındık • 75 gr. kimyon tohumu • Lezzet katmak için tuz ve biber 4 kişiliktir Yapılışı 1. Tohum ve fındıkları renklenip aromalarını salana kadar sıcak bir fırında (yaklaşık 250°C) kavurun. 2. Ardından Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırının doğrayıcı kabına koyun ve kuru bir karışım elde edene kadar blendırdan geçirin. Fazla kıymayın. 3. Tavuk göğsünü kalın parçalar halinde doğrayın ve çöp şişe geçirin. 4. Tavuk şişlerini eşit ölçüde kaplanacak şekilde dukkaya bulayın. 5. pişmeye hazır olduklarında bir ızgara tavasını veya ızgarayı en yüksek sıcaklığına getirin. Tavuk şişlerini tava ya da ızgaraya yerleştirip her bir tarafını 2-3 dakika ya da altın kahverengi bir renk alıp içi iyice pişene kadar kızartın. 6. Yeşil salata ve limon dilimi garnitürüyle servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.