![]() |
ayranlı çorba - erzincan ayran çorbası - ayran aşı çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ayranlı çorba - erzincan ayran çorbası - ayran aşı çorbasıMalzemeler 2 su bardağı aşurelik buğday Yarım su bardağı kuru fasulye (şeker Fasulyesi) 1 demet dereotu 4 su bardağı yoğurt (süzme yoğurt) 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı Bir gece önceden buğday ve fasulyeyi ıslayınız ![]() yıkayınız ve bol su içerisinde beraber haşlayınız ![]() Haşlanma suyu bakliyatların üzerini 4-5 parmak geçmelidir ![]() Tuzunu ekleyin ![]() Soğumaya bırakın ve çatal yardımıyla koyu ayran kıvamına getirdiğiniz yoğurdu ilave edin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|