![]() |
Ekşili Maraş Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekşili Maraş ÇorbasıMalzemeler: - 1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday - 1 su bardağı haşlanmış nohut - 1 su bardağı kırmızı mercimek - 400 gram ıspanak - 7-8 diş sarımsak - 2 adet limon suyu - 2 çorba kaşığı tereyağı - Pul biber, tuz - 2 çorba kaşığı kuru nane Hazırlanışı: Buğday ve nohudu iyice yıkayıp bir gece boyunca kalacak şekilde ayrı ayrı kaplarda ıslatın ![]() Sonra ayrı ayrı haşlayın, nohut ve buğdayı birleştirin, içine kırmızı mercimeği de ekleyin ![]() Mercimekler de pişince, yıkanmış ve ince doğranmış ıspanakları ilave edin ![]() ![]() Tereyağını nane ile kavurun ve kaselerin üzerinde gezdirerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|