Beşamel Sos |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beşamel SosBeşamel Sos Beşamel Sos Tarifi - Beşamel Sos Nasıl Yapılır - Beşamel Sos Malzemeleri Beşamel Sos Malzemeler · 2 su bardağı süt · 2 yemek kaşığı un · 1 yemek kaşığı tere yağ · Muskat rendesi (küçük Hindistan cevizi) Hazırlanışı: 1- Bunun için bir tencereye tere yağ konulup un ilave edilir ve kokusu gidinceye kadar kavrulur Ancak rengi fazla koyulaştırılmaz aksi halde sosun rengi koyu olur![]() 2-Kavrulan unun üzerine soğuk süt ilave edilip topaklaşmasına meydan vermeyecek şekilde hızla karıştırılır ![]() 3-Üzerine 1-2 fiske Muskat rendesi (küçük Hindistan cevizi) ilave edilip boza kıvamında pişirilir ![]() 4-Ilıyınca içerisine 1 yumurta karıştırılır ![]() 5-Beşamel sos kullanılacak her yerde içerisine arzu ettiğiniz malzemeleri katarak kullanabilirsiniz
|
|
|
|