![]() |
Beşamel Sos
Beşamel Sos
Beşamel Sos Tarifi - Beşamel Sos Nasıl Yapılır - Beşamel Sos Malzemeleri Beşamel Sos Malzemeler · 2 su bardağı süt · 2 yemek kaşığı un · 1 yemek kaşığı tere yağ · Muskat rendesi (küçük Hindistan cevizi) Hazırlanışı: 1- Bunun için bir tencereye tere yağ konulup un ilave edilir ve kokusu gidinceye kadar kavrulur. Ancak rengi fazla koyulaştırılmaz aksi halde sosun rengi koyu olur. 2-Kavrulan unun üzerine soğuk süt ilave edilip topaklaşmasına meydan vermeyecek şekilde hızla karıştırılır. 3-Üzerine 1-2 fiske Muskat rendesi (küçük Hindistan cevizi) ilave edilip boza kıvamında pişirilir. 4-Ilıyınca içerisine 1 yumurta karıştırılır. 5-Beşamel sos kullanılacak her yerde içerisine arzu ettiğiniz malzemeleri katarak kullanabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.