ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Beşamel Sos (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=165268)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 09:05 AM

Beşamel Sos
 
Beşamel Sos
Beşamel Sos Tarifi - Beşamel Sos Nasıl Yapılır - Beşamel Sos Malzemeleri



Beşamel Sos

Malzemeler

· 2 su bardağı süt

· 2 yemek kaşığı un

· 1 yemek kaşığı tere yağ

· Muskat rendesi (küçük Hindistan cevizi)

Hazırlanışı:

1- Bunun için bir tencereye tere yağ konulup un ilave edilir ve kokusu gidinceye kadar kavrulur. Ancak rengi fazla koyulaştırılmaz aksi halde sosun rengi koyu olur.

2-Kavrulan unun üzerine soğuk süt ilave edilip topaklaşmasına meydan vermeyecek şekilde hızla karıştırılır.

3-Üzerine 1-2 fiske Muskat rendesi (küçük Hindistan cevizi) ilave edilip boza kıvamında pişirilir.

4-Ilıyınca içerisine 1 yumurta karıştırılır.

5-Beşamel sos kullanılacak her yerde içerisine arzu ettiğiniz malzemeleri katarak kullanabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.