Limonlu ve Kişnişli Tavuk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu ve Kişnişli TavukLimonlu ve Kişnişli Tavuk Limonlu ve Kişnişli Tavuk Tarifi - Limonlu ve Kişnişli Tavuk Nasıl Yapılır - Limonlu ve Kişnişli Tavuk Malzemeleri Malzemeler • 2 çorba kaşığı nebati yağ • 450 gr derisi alınıp doğranmış tavuk göğsü• Çekirdeği çıkarılmış kırmızıbiber • 2 diş sarımsak • 1 yeşil soğan • Çekirdeği çıkarılmış taze acı yeşilbiberler • 1 çay kaşığı ince doğranmış zencefil • 2 çay kaşığı of siyah soya sosu • 2 limonun suyu • 100 ml hindistancevizi sütü • Bir avuç dolusu kişniş 4 kişiliktir Yapılışı 1 Yeşil biberleri kırmızıbiberi, sarımsağı ve yeşil soğanı küçük dilimler halinde kesin ve Braun Multiquick 7 Kablosuz ve büyük doğrayıcı kabını kullanarak ince ince doğrayın![]() 2 Bir wok ya da geniş bir kızartma tavasını iyice ısınıncaya dek ıstın ve nebati yağı ekleyin Tavuğu yüksek ateşte etin tamamı kahverengileşinceye kadar 2-3 dakika kızartın![]() 3 Doğranmış sebzeleri ekleyip altın kahverengi bir renk alıncaya kadar 3 dakika karıştırarak kızartın Siyah soya sosunu, limon suyunu ve Hindistancevizi sütünü ekleyin![]() 4 Yüksek ısıda, tavuğun içi pişene kadar kızartın Biraz kişniş yaprağıyla süsleyip hemen servis edin![]() |
|
|
|