ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Limonlu ve Kişnişli Tavuk (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=165259)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 09:07 AM

Limonlu ve Kişnişli Tavuk
 
Limonlu ve Kişnişli Tavuk
Limonlu ve Kişnişli Tavuk Tarifi - Limonlu ve Kişnişli Tavuk Nasıl Yapılır - Limonlu ve Kişnişli Tavuk Malzemeleri



Malzemeler

• 2 çorba kaşığı nebati yağ
• 450 gr. derisi alınıp doğranmış tavuk göğsü
• Çekirdeği çıkarılmış kırmızıbiber
• 2 diş sarımsak
• 1 yeşil soğan
• Çekirdeği çıkarılmış taze acı yeşilbiberler
• 1 çay kaşığı ince doğranmış zencefil
• 2 çay kaşığı of siyah soya sosu
• 2 limonun suyu
• 100 ml hindistancevizi sütü
• Bir avuç dolusu kişniş

4 kişiliktir

Yapılışı

1. Yeşil biberleri kırmızıbiberi, sarımsağı ve yeşil soğanı küçük dilimler halinde kesin ve Braun Multiquick 7 Kablosuz ve büyük doğrayıcı kabını kullanarak ince ince doğrayın.

2. Bir wok ya da geniş bir kızartma tavasını iyice ısınıncaya dek ıstın ve nebati yağı ekleyin. Tavuğu yüksek ateşte etin tamamı kahverengileşinceye kadar 2-3 dakika kızartın.

3. Doğranmış sebzeleri ekleyip altın kahverengi bir renk alıncaya kadar 3 dakika karıştırarak kızartın. Siyah soya sosunu, limon suyunu ve Hindistancevizi sütünü ekleyin.

4. Yüksek ısıda, tavuğun içi pişene kadar kızartın. Biraz kişniş yaprağıyla süsleyip hemen servis edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.