Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, kadayıf

Cevizli Kadayıf

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Kadayıf



cevizli kadayıf nasıl yapılır - şerbetli tatlı tarifleri



Cevizli kadayıf malzemeleri

750 gr tel kadayıf

250 gr tereyağı

300 gr ceviz içi

Kaymak

Ceviz içi

Bögürtlen

Nane

Şerbeti için

5 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

Yarım limonun suyu

Cevizli kadayıf hazırlanışı

Şeker, su ve limon suyunu bir tencerede
kaynatıp soğumaya bırakın
Tereyağını kısık ateşte eritin
Kadayıfları dört parmak kalınlığında kesin
Tereyağını döküp iyice karıştırın

Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayıp
kadayıfın yarısını tepsiye bastırarak yayın
Üzerine iri parçalara ayrılmış cevizi serpiştirin
Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine yayıp tekrar iyice bastırın
190 dereceye ayarlanmış fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin

Şerbeti fırından çıkardığınız kadayıfın üzerine dökün
30 dakika dinlendirin
Kaymak, ceviz içi, böğürtlen ve nane ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.