ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Cevizli Kadayıf (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=165237)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 09:10 AM

Cevizli Kadayıf
 
cevizli kadayıf nasıl yapılır - şerbetli tatlı tarifleri


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Cevizli kadayıf malzemeleri

750 gr tel kadayıf

250 gr tereyağı

300 gr ceviz içi

Kaymak

Ceviz içi

Bögürtlen

Nane

Şerbeti için

5 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

Yarım limonun suyu

Cevizli kadayıf hazırlanışı

Şeker, su ve limon suyunu bir tencerede
kaynatıp soğumaya bırakın.
Tereyağını kısık ateşte eritin.
Kadayıfları dört parmak kalınlığında kesin.
Tereyağını döküp iyice karıştırın.

Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayıp
kadayıfın yarısını tepsiye bastırarak yayın.
Üzerine iri parçalara ayrılmış cevizi serpiştirin.
Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine yayıp tekrar iyice bastırın.
190 dereceye ayarlanmış fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin.

Şerbeti fırından çıkardığınız kadayıfın üzerine dökün.
30 dakika dinlendirin.
Kaymak, ceviz içi, böğürtlen ve nane ile süsleyip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.