![]() |
Evde Çavdar Ekmeği Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evde Çavdar Ekmeği Nasıl YapılırEvde Çavdar Ekmeği Nasıl Yapılır evde ekmek yapımı - çavdar ekmeği tarifi - çavdar unu ekmeği MALZEMELER: 1 cup + 1/8 cup ılık su ( 1 subardağı+1/3 su bardağı su) 2+1/2 tbsp zeytin yağı ( 2,5 yemek kaşığı ) 2+1/2 tbsp esmer şeker ( 2,5 yemek kaşığı) 1+1/2 tsp tuz ( 1,5 tatlı kaşığı tuz ) 3 Cup Çavdar unu ( 3 su bardağı un silme ) 1+1/4 tsp instant maya ( 1+1/4 tatlı kaşığı) HAZIRLANIŞI: Bu sıralama ile malzemeleri makinanın kabına koyun ve yoğurma, pişirme işlemini başlatın ![]() Bu işlemi normal temel ekmek yaptığımız 1 numaralı programda uygulayın ![]() Elinde yoğurarak yapacak olanlar için yine aynı sırayla malzemeleri kaba koyup yoğurun ve üzerini örtüp 40 dk kabartın ![]() Tekrar yoğurun ve iyice kabardıktan sonra önceden ısınmış 180-190 derecede pişirin ![]() Not: Çavdar unu alırken dikkat edin ![]() Bazıları saf çavdar olabiliyor ![]() O zaman 2 bardak normal un, 1 bardak çavdar karıştırın ![]() |
![]() |
![]() |
|