Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pide, pratik, tavada

Tavada Pratik Pide

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavada Pratik Pide



Tavada Pratik Pide
Tavada Pratik Pide Tarifi - Tavada Pratik Pide Nasıl Yapılır - Tavada Pratik Pide Malzemeleri



Malzeme Listesi (İç harcı için

Yarım Kilogram Ispanak
1 Adet Soğan
1 Parça Sucuk
Bir Tutam Karabiber
1 Tutam Tuz

Pideler için:
Yeterince Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yarım Paket Yaş Maya
2 Su Bardağı Un

Tavada Pratik Pide Nasıl Yapılır?

İç harcı için:

1 Ispanakları yıkayıp suyunu süzün Derince bir tencerede suyu kaynatın ve ıspanakları içine atıp kevgir ile çıkararak süzgeçe alın Kaynar suda renkleri çok değişecek kadar uzun süre bekletmeyin Yumuşamaları yeterlidir

2 Soğanları yemeklik olarak incecik doğrayarak tavaya alın Hafif yağda yumuşayıncaya dek kavurun İçerisine sucukları minik minik doğrayarak ilave edin ve sucukları da hafifçe kavurun

3 Haşlanmış ıspanakların fazla suyunu elinizle sıkarak ve ince kıyarak tavaya ilave edin Ispanaklar kavrulduktan sonra karabiber, pulbiber ve tuzunu ilave ederek karıştırın ve ocağın altını kapatın Ilınması için bekletin

Hazırlanması:

1 Yarım çay bardağı kadar ılık suyun içine mayayı atarak erimesini sağlayın

2 Unu eleyerek bir kabın içerisine alın Üzerine tuz serpiştirin

3 Unun içerisine erittiğiniz yaşmayayı ilave edin Suyu azar azar ilave ederek yoğurun Elinize yapışmayacak ama çok da sert olmayacak bir hamur elde edin

4 Hamuru mandalina boyutlarında yuvarlayarak yoğurma kabına alın ve üzerine temiz bir bez örtün Bu şekilde hamurların kurumasını engellersiniz

5 Hamurları açacağınız tezgahı hafifçe unlayın Hamur yuvarlağını üzerine alarak yemek tabağı boyutunda yuvarlak açın

6 Yuvarlak hamurun yarısına hazırladığınız iç harçtan sürün Diğer yarısını üzerine kapatarak kenarlarından hafif bastırın

7 Teflon tavayı kızdırın Kızdıktan sonra ocağın altını orta hararete getirdikten sonra hazırladığınız pideyi üzerine alın Önlü arkalı pişirin

8 ocaktan aldıktan sonra her iki tarafına da henüz sıcakken tereyağı sürün

9 Sıcak olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.