ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavada Pratik Pide (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=165133)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 09:28 AM

Tavada Pratik Pide
 
Tavada Pratik Pide
Tavada Pratik Pide Tarifi - Tavada Pratik Pide Nasıl Yapılır - Tavada Pratik Pide Malzemeleri



Malzeme Listesi (İç harcı için

Yarım Kilogram Ispanak
1 Adet Soğan
1 Parça Sucuk
Bir Tutam Karabiber
1 Tutam Tuz

Pideler için:
Yeterince Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yarım Paket Yaş Maya
2 Su Bardağı Un

Tavada Pratik Pide Nasıl Yapılır?

İç harcı için:

1. Ispanakları yıkayıp suyunu süzün. Derince bir tencerede suyu kaynatın ve ıspanakları içine atıp kevgir ile çıkararak süzgeçe alın. Kaynar suda renkleri çok değişecek kadar uzun süre bekletmeyin. Yumuşamaları yeterlidir.

2. Soğanları yemeklik olarak incecik doğrayarak tavaya alın. Hafif yağda yumuşayıncaya dek kavurun. İçerisine sucukları minik minik doğrayarak ilave edin ve sucukları da hafifçe kavurun.

3. Haşlanmış ıspanakların fazla suyunu elinizle sıkarak ve ince kıyarak tavaya ilave edin. Ispanaklar kavrulduktan sonra karabiber, pulbiber ve tuzunu ilave ederek karıştırın ve ocağın altını kapatın. Ilınması için bekletin.

Hazırlanması:

1. Yarım çay bardağı kadar ılık suyun içine mayayı atarak erimesini sağlayın.

2. Unu eleyerek bir kabın içerisine alın. Üzerine tuz serpiştirin.

3. Unun içerisine erittiğiniz yaşmayayı ilave edin. Suyu azar azar ilave ederek yoğurun. Elinize yapışmayacak ama çok da sert olmayacak bir hamur elde edin.

4. Hamuru mandalina boyutlarında yuvarlayarak yoğurma kabına alın ve üzerine temiz bir bez örtün. Bu şekilde hamurların kurumasını engellersiniz.

5. Hamurları açacağınız tezgahı hafifçe unlayın. Hamur yuvarlağını üzerine alarak yemek tabağı boyutunda yuvarlak açın.

6. Yuvarlak hamurun yarısına hazırladığınız iç harçtan sürün. Diğer yarısını üzerine kapatarak kenarlarından hafif bastırın.

7. Teflon tavayı kızdırın. Kızdıktan sonra ocağın altını orta hararete getirdikten sonra hazırladığınız pideyi üzerine alın. Önlü arkalı pişirin.

8. ocaktan aldıktan sonra her iki tarafına da henüz sıcakken tereyağı sürün.

9. Sıcak olarak servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.