Pirinçli bulgurlu çingene pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pirinçli bulgurlu çingene pilavıPirinçli bulgurlu çingene pilavı Pirinçli bulgurlu çingene pilavı 4-5 Kişilik Gerekli Malzemeler: Pirinç (1 su bardağı) Bulgur (1 su bardağı) Tereyağı (2 çorba kaşığı) Su (2 5 su bardağı)Tuz Karabiber Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı koyun ve yanmamasına dikkat ederek kızdırın ![]() Çukur bir kaba 1 su bardağı pirinç ve 1 su bardağı bulguru koyun, iyice yıkayın ve süzün ![]() Yağ kızınca yıkadığınız bulgur ve pirinci tencereye ilave edin Üzerine tuz ve karabiberi serpin ve karıştırarak kavurun![]() 1-2 dakika kavurduğunuz bulgur ve pirincin üzerine 2 5 su bardağı kaynamış sıcak suyu dökün ve kısık ateşte 8-10 dakika suyunu çekene kadar kaynamaya![]() Pişmesi biten pilavınızı 15-20 dakika dinlenmeye bırakın ve ılık olarak servis yapın ![]() afiyet olsun |
|
|
|