|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bayram, perde, pilavı, tarifi, yemeğiyapılışı |
![]() |
Perde Pilavı - bayram yemeği-yapılışı tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Perde Pilavı - bayram yemeği-yapılışı tarifiPerde Pilavı -bayram yemeği-yapılışı tarifi Perde Pilavı -bayram yemeği-yapılışı tarifi This image has been resized ![]() ![]() ![]() ![]() Perde Pilavı İçin Gerekli Malzemeler ; 1 adet küçük boy tavuk(1,250 kg kadar) 3 su bardağı pirinç(500gr) 4,5 su bardağı tavuk suyu Yarım paket margarin Tuz, karabiber Hamuru için 3 adet yumurta 1,5 kahve fincanı sıvıyağ 1,5 kahve fincanı yoğurt Aldığı kadar un, tuz 1 su bardağı badem Yapılışı Tavuğu, 1 adet dörde bölünmüş soğanla haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurun aldığı kadar unla yoğurun ![]() Biri büyük biri küçük iki bezeye ayırın ![]() ![]() Yapacağımız tepsiyi bolca margarinle yağlayın ![]() Üzerine sıcak suda bekletilmiş kabukları soyulmuş bademleri dizin ![]() ![]() Bademlerin üzerine hamuru düzgün bir şekilde yerleştirin ![]() ![]() Önceden ısınmış fırında 200 derecede pişirin ![]() 2 çorba kaşığı margarin |
![]() |
![]() |
|