|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| bayram, perde, pilavı, tarifi, yemeğiyapılışı |
Perde Pilavı - bayram yemeği-yapılışı tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Perde Pilavı - bayram yemeği-yapılışı tarifiPerde Pilavı -bayram yemeği-yapılışı tarifi Perde Pilavı -bayram yemeği-yapılışı tarifi This image has been resized Click this bar to view the full image The original image is sized 600x445 and weights 42KB![]() ![]() Perde Pilavı İçin Gerekli Malzemeler ; 1 adet küçük boy tavuk(1,250 kg kadar) 3 su bardağı pirinç(500gr) 4,5 su bardağı tavuk suyu Yarım paket margarin Tuz, karabiber Hamuru için 3 adet yumurta 1,5 kahve fincanı sıvıyağ 1,5 kahve fincanı yoğurt Aldığı kadar un, tuz 1 su bardağı badem Yapılışı Tavuğu, 1 adet dörde bölünmüş soğanla haşlayın Margarini eritin, pirinci 5 dk kavurun, tavuk suyuyla pilavı kısık ateşte pişirin Tuzunu, karabiberini ekleyin Pişen tavuğu parça parça koparıp didikleyip pilava ekleyin![]() Hamurun aldığı kadar unla yoğurun ![]() Biri büyük biri küçük iki bezeye ayırın Merdaneyle yuvarlak şekilde açın![]() Yapacağımız tepsiyi bolca margarinle yağlayın ![]() Üzerine sıcak suda bekletilmiş kabukları soyulmuş bademleri dizin Bademlerden pilavın içersinede minik doğrayıp ekleyebilirsiniz![]() Bademlerin üzerine hamuru düzgün bir şekilde yerleştirin İçerisine pişirdiğimiz pilavı ekleyip, üzerinede diğer hamur parçasını düzgünce yerleştirin![]() Önceden ısınmış fırında 200 derecede pişirin ![]() 2 çorba kaşığı margarin |
|
|
|