Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekşisi, nar, nohutlu, patlıcan, sarma, soslu

Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma



Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma

Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma


Click this bar to view the full image

Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma

12 adet
Nohutlu İç Malzeme
  • 1 su bardağı nohut, bir gece önceden suda bekletilmiş
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan, küçük küçük doğranmış
  • 2 diş sarımsak, dövülmüş
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • tuz, karabiber
Közlemek için:
  • 1 kg patlıcan (2 büyük patlıcan)
  • tuz
  • zeytinyağı
  • 3 kırmızı biber
Sos için:
  • 1 diş sarımsak, dövülmüş
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • tuz, karabiber
Hazırlanması:

Nohutlu İçin Hazırlanması: [*]Nohutun suyunu süzün Nohutları soğuk su dolu tencereye alıp kaynatın Kaynayınca altını kısıp yumuşayana kadar -1 saat- pişirin Suyu tekrar süzüp nohutları iricedövün[*]Bir tavayı ısıtın, zeytinyağını ve soğanı ekleyin Orta hararetli ateşte soğan rengini kaybetmeden yumuşayana kadar kavurun Ardından sarımsağı ve kimyonu ekleyip aromalarının ortaya çıkması için 1 dakika daha kavurun Nohutları ekleyip üzerlerinin soğanlı karışımla kaplanmasını sağlayın Tahini, limon suyunu ve suyu ekleyin Tuzu ve karabiberi ilave edip soğuması için bir kaba alın
Közlemenin Hazırlanması: [*]Patlıcanları alacalı soyun Her birini 6 parçaya kesip tuzlayın ve acısının çıkması için suda 1 saat bekletin 1 saat sonunda dilimleri yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın Yağlı kağıt serili fırın tepsisine patlıcanları dizip üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürün[*]Biberleri dörder bölün, çekirdeklerini çıkarın Tepsiye dizip üzerlerine zeytinyağı sürün Patlıcanları ve biberleri 180C fırına koyup 20-30 dakika közleyin[*]Patlıcanları soğumaya bırakın Biberleri bir kaba koyun Kabın üzerine streç geçirin Kap ılınınca biberlerin kabuklarını soyun (bu yöntemle biberler daha kolay soyuluyor)
Nar Ekşili Sosun Hazırlanması: [*]Tüm malzemeyi bir kaseye alıp karıştırın Tuz ve karabiber ekleyin[*]Patlıcanların içine nohutlu içten yayıp sarın Her birini biber dilimlerinin üzerine yerleştirip sarın Üzerlerine nar ekşili sostan dökün

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.