![]() |
Elmalı Sıcak Helva |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Sıcak HelvaElmalı Sıcak Helva Elmalı Sıcak Helva Özellikle balık sonrası güzel gidecek bir tatlı ![]() ![]() ![]() MALZEMELER * Her 1 kap güveç için yarım elma * Kabın kalanını dolduracak kadar helva * Tarçın * Üzeri için; ceviz ![]() ![]() ![]() This image has been resized ![]() ![]() ![]() TARİF Güveç kabına öncelikle elmaları küp küp doğrayıp zemine yayarak yerleştirin ![]() Elmaların üzerine tarçını serpin ![]() En üste helvayı kabı dolduracak kadar ilave edin ![]() Kabın üstünü alüminyum folyo ile kapatarak 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri hafif kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dk) pişirin ![]() Üzerini isteğinize göre ceviz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|