Kabak Tatlısı tarifi |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak Tatlısı tarifiKabak Tatlısı tarifi Malzemeler: 5 dilim kabak 2 bardak şeker 1 bardak ceviz içi 1 çay kaşığı tarçın 1 bardak krema 2 bardak su Kaymak Yapılışı: Kabakları küçük küçük doğrayın Üzerine iki bardak su koyup yirmi dakika üstü kapalı olarak kısık ateşte pişirin Yirmi dakika dakika sonra 2 bardak şeker atıp 15 dakika daha pişirin Soğuyan kabakların düzgünlerinden birkaçını süslemek için ayırın Kalan kabakları çatalla ezin Üzerine kremayı ilave edin Kremalı kabağı ikiye bölün Birine kabağın suyunu, ceviz içini ve tarçını karıştırıp kabak tatlısını servis tabağına koyun Kalan kremalı kabağı da koyun Tatlınızı, ayırdığınız kabak ve kaymakla süsleyin Kabakların üzerine şeker koyun Kabak ve kaymakla süsleyerek servis yapın |
|