Tavşanlı Arabaşı Çorbası |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavşanlı Arabaşı ÇorbasıTavşanlı Arabaşı Çorbası Malzemeler Tavşan eti 3-4 yemek kaşığı un 1 fincan sıvı yağ Tuz ve pul biber Hazırlanışı Temizlenmiş tavşan eti düdüklü tencerede 30-35 dakika veya normal tencerede yenecek kıvama gelesiye haşlanarak pişirilir Pişen et küçük parçalar halinde parçalanır 5 kişilik çorba için 3-4 yemek kaşığı un, 1 fincan sıvı yağ ile yavaş ateşte hafif kızarasıya kavrulur ve 1 su bardağı soğuk su ile boza kıvamına gelesiye çırpılır Üstüne 1 litre kadar tavşan suyu ilave edilir Çorbamız pişerken içine parçaladığınız tavşan etinden istediğiniz kadar katıp tuz ve pul biberini ilave ediniz Çorba kıvamlı olmalıdır Bu nedenle kaynamaya başladığında bir kaşık unla bir kaşık yoğurdu soğuk su ile çorba kıvamında çırparak içine ilave edin ki çorbanız özlü olsun |
|