Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
caceres, güveci, tavşan, usulü

Caceres Usulü Tavşan Güveci

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Caceres Usulü Tavşan Güveci






- 1 adet dağ tavşanı 6 diş sarımsak ekmek kabuğu 3 yumurta 1 defneyaprağı 1 demet kekik yabani mercanköşk maydanoz 1/2 kaşık toz kırmızıbiber 3 kaşık ufalanmış ekmek 1 kaşık sirke yağ tuz Caceres usulü tavşan güveci tarifi, Caceres usulü tavşan güveci hazırlanışı, Caceres usulü tavşan güveci yapımı
Hazırlanışı


Bir tavaya bolca yağ koyup kızdırın,sarımsakları defneyaprağını kekik yabani mercanköşk ufalanmış ekmek kabuğu ve maydanozla birlikte kızartınKızarttığınız tüm bu malzemeyi tavadan alıp bir havana koyunKalan yağda doğradığınız tavşanı kızartın daha sonra tavadan aldığınız tavşanları bir güveç kabının altına dizinDört parçaya böldüğünüz tavşan ciğerini de kızartın ve havana koyunHavandaki tüm malzemeleri macun kıvamına gelene kadar ezinÜzerine sirke ilave edip iyice karıştırınToz kırmızıbiberide ekleyin ve son olarak bu karışımı sıcak su koyarak sulandırınTuzunu atıp süzgeçten geçirin ve tavşanların üzerine dökün tamamen sosla kaplayınGüvecin kapağını kapatın ve kısık ateşte yemek suyunu çekip tavşan etleri iyice yumuşayana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.