![]() |
Caceres Usulü Tavşan Güveci
- 1 adet dağ tavşanı 6 diş sarımsak ekmek kabuğu 3 yumurta 1 defneyaprağı 1 demet kekik yabani mercanköşk maydanoz 1/2 kaşık toz kırmızıbiber 3 kaşık ufalanmış ekmek 1 kaşık sirke yağ tuz Caceres usulü tavşan güveci tarifi, Caceres usulü tavşan güveci hazırlanışı, Caceres usulü tavşan güveci yapımı Hazırlanışı Bir tavaya bolca yağ koyup kızdırın,sarımsakları defneyaprağını kekik yabani mercanköşk ufalanmış ekmek kabuğu ve maydanozla birlikte kızartın.Kızarttığınız tüm bu malzemeyi tavadan alıp bir havana koyun.Kalan yağda doğradığınız tavşanı kızartın daha sonra tavadan aldığınız tavşanları bir güveç kabının altına dizin.Dört parçaya böldüğünüz tavşan ciğerini de kızartın ve havana koyun.Havandaki tüm malzemeleri macun kıvamına gelene kadar ezin.Üzerine sirke ilave edip iyice karıştırın.Toz kırmızıbiberide ekleyin ve son olarak bu karışımı sıcak su koyarak sulandırın.Tuzunu atıp süzgeçten geçirin ve tavşanların üzerine dökün tamamen sosla kaplayın.Güvecin kapağını kapatın ve kısık ateşte yemek suyunu çekip tavşan etleri iyice yumuşayana kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.