Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, yahnisi

Balık Yahnisi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Yahnisi




Malzeme :

1 kg balık (Kefal, palamut, uskumru)
3 kahve fincanı zeytinyağı
2 adet havuç
Yarım kahve fincanı domates salçası
2 bardak su
1 kahve kaşığı kırmızı biber
6 diş sarmısak
Yarım demet maydanoz




Yapılışı :

Kenarlı tepsiye zeytinyağını ve yarım ay şeklinde doğ ranmış soğanları koyun Soğanları kavurun Buna ince ke silmiş havuçlarla ayıklanmış sarımsakları ve kıyılmış may anozu katın Sonra domates salçasını, kırmızı biberi ve tuzu ilâve edin Tepsiye bir kabak kapatıp soğanla havuç arı orta ısılı ateşte 20 dakika pişirin Ayıklanmış ve di limlere doğranmış balıkları da tepsiye koyun Üzerine pek az tuz serpikten sonra orta ısılı ateşte tekrar 15 dakika pişirin Balıklar da pişince ateşten indirin soğuyunca servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.