![]() |
Balık Yahnisi
Malzeme : 1 kg. balık (Kefal, palamut, uskumru) 3 kahve fincanı zeytinyağı 2 adet havuç Yarım kahve fincanı domates salçası 2 bardak su 1 kahve kaşığı kırmızı biber 6 diş sarmısak Yarım demet maydanoz Yapılışı : Kenarlı tepsiye zeytinyağını ve yarım ay şeklinde doğ ranmış soğanları koyun. Soğanları kavurun. Buna ince ke silmiş havuçlarla ayıklanmış sarımsakları ve kıyılmış may anozu katın. Sonra domates salçasını, kırmızı biberi ve tuzu ilâve edin. Tepsiye bir kabak kapatıp soğanla havuç arı orta ısılı ateşte 20 dakika pişirin. Ayıklanmış ve di limlere doğranmış balıkları da tepsiye koyun Üzerine pek az tuz serpikten sonra orta ısılı ateşte tekrar 15 dakika pişirin. Balıklar da pişince ateşten indirin soğuyunca servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.