Tereyağlı Kuskus |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tereyağlı KuskusTereyağlı Kuskus 500 gr kuskus 125 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 10 su bardağı tavuk suyu yada et suyu (kaynar halde) Büyükçe bir tencerede, orta ateşte yağı eritiniz Yağ kızınca kuskusları ekleyip, bir delikli kepçeyle sürekli karıştırarak 3-4 dakika kavurunuz Ocağın altını açınız Tencereye tuzu, biberi ve et yada tavuk suyunu ekleyip, 4-5 dakika daha kavurduktan sonra, karıştırıp tencerenin ağzını kapatınız Ocağın altını kısıp kuskusu 15 dakika, ağır ateşte, karıştırmadan pişiriniz Tencereyi ocaktan alıp 15-20 dakika bir kenarda demlendiriniz Bir defa karıştırıp, ısıtılmış bir servis tabağına boşaltarak servis ediniz |
|