![]() |
Tereyağlı Kuskus
Tereyağlı Kuskus 500 gr kuskus 125 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 10 su bardağı tavuk suyu yada et suyu (kaynar halde) Büyükçe bir tencerede, orta ateşte yağı eritiniz. Yağ kızınca kuskusları ekleyip, bir delikli kepçeyle sürekli karıştırarak 3-4 dakika kavurunuz. Ocağın altını açınız. Tencereye tuzu, biberi ve et yada tavuk suyunu ekleyip, 4-5 dakika daha kavurduktan sonra, karıştırıp tencerenin ağzını kapatınız. Ocağın altını kısıp kuskusu 15 dakika, ağır ateşte, karıştırmadan pişiriniz. Tencereyi ocaktan alıp 15-20 dakika bir kenarda demlendiriniz. Bir defa karıştırıp, ısıtılmış bir servis tabağına boşaltarak servis ediniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.