Kayısılı Milföy Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısılı Milföy TatlısıMalzeme 3 adet Milföy , 6 adet kayısı, ½ su bardağı çekilmiş fındık içi, 1 adet yumurta akı, 1 çay bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı pudra şekeri Yapılışı Milföyü derin dondurucudan çıkarıp çözülmesini bekleyin Diğer yanda fındık içini, yumurta akını ve toz şekerini iyice karıştırın Yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2 adet Milföyü yan yana dizip iki kenarı birbirine yapıştırıp dikdörtgen şeklini verin Kenarlarına fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün 1 adet Milföyden ince şeritler kesin 2 adet şeridi birbirine sarıp örgü şeklini verin ve Dikdörtgen şeklini verdiğiniz İGLO Milföyün kenarlarına yapıştırıp çerçeve yapın Ortasına fındıklı harç sürüp yayın 6 adet kayısıyı yarıya bölüp fındıklı harcın üzerine dizin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkarıp soğumasını sağlayın Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis edin
|
|
|
|