![]() |
Deniz Ürünleri |
![]() |
![]() |
#1 |
evrem
|
![]() Deniz ÜrünleriHardal Soslu Balık Malzemeler Mutfak Zorluk ** Süre 40 dk ![]() Kaç Kişilik 4 Yöntem 4 Adet çipura 1 Adet limon suyu 1 Çorba kaşığı sıvıyağ 2 Çorba kaşığı margarin 1 Çorba kaşığı un 1 Su bardağı süt 1 Çay kaşığı hardal 1 Çay kaşığı elma sirkesi 5-6 Dal maydanoz 4 Dilim limon Tuz, karabiber Hazırlanışı Çipuraların kılçıklarını çıkarıp boyuna ikiye bölerek fileto haline getirin ![]() Filetoları yağlı kağıt üzerine dizip, her iki yüzüne sıvıyağ sürün ![]() Tuz, karabiber ve limon suyunu ayrı bir yerde karıştırıp balıkların iki yüzeyine de sürün ![]() Rulo haline getirip, yağlı kağıt ile sarın ![]() Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin ![]() Maydanozu kıkayıp kıyın ![]() Margarini eritip, unu ilave ederek pembeleştirin ![]() Yavaş yavaş sütü ekleyip sürekli karıştırın ![]() Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ![]() Hardal, elma sirkesi, kıyılmış maydanoz, 1 tutam tuz ve karabiber ilave edip karıştırın ![]() 2 dakika daha kaynatıp ateşten alın ![]() Balıkları yağlı kağıttan çıkarıp servis tabağına alın ![]() Yağlı kağıtlarda biriken pişme suyunu hardallı sosa ilave edin ![]() Kısık ateşte karıştırarak birkaç dakika kaynatıp balıkların üzerine dökün ![]() Limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın ![]() NOT : Çipura filetolarını fırın yerine buharda da pişirebilirsiniz ![]() Aynı yemeği uskumru yada benzeri balıklarla da hazırlamanız mümkün ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
deniz ürünleri |
![]() |
![]() |
#2 |
evrem
|
![]() deniz ürünleriHamsi Buğulama Malzemeler Mutfak Zorluk ** Süre 35 dk ![]() Kaç Kişilik 4 Yöntem 1 Kg hamsi 3 Adet orta boy soğan 1 Adet limon 3 Adet domates 2 Kahve fincanı zeytinyağı 1 Demet maydanoz 8-10 Adet defne yaprağı Tuz, karabiber 1 Çay bardağı su 1 Adet yağlı kağıt veya alüminyum folyo Hazırlanışı Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını çıkartıp bol suda iyice yıkayın ![]() Hafifçe yağladığınız tepsiye balıkları bir sıra halinde dizin ![]() Üzerine halka halka doğradığınız soğanları dizin ![]() Soğanların üzerine yuvarlak kestiğiniz domatesleri ve incecik doğradığınız maydanozu ilave edin ![]() En üste limon dilimlerini ara ara yerleştirin, defne yapraklarını aradaki boşluklara sıkıştırın ![]() Tuz ve karabiberini ilave edip 1 çay bardağı suyu da koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincanı zeytinyağını gezdirin ![]() Tepsinin ağzına yağlı kağıdı veya alüminyum folyoyu kapatıp orta ısılı fırında pişirin ![]() Hamsi buğulamayı fırından alıp soğutmadan yeşil salata ile servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
deniz ürünleri |
![]() |
![]() |
#3 |
evrem
|
![]() deniz ürünleriİçli Hamsi Malzemeler Mutfak Zorluk ** Süre 35 dk ![]() Kaç Kişilik 4 Yöntem 1 Kg hamsi 4 Adet orta boy soğan 1 Demet maydanoz Yarım limon suyu Tuz, karabiber 1 Su bardağı un 1 Su bardağı sıvıyağ 3 Adet yumurta Hazırlanışı Hamsilerin kılçıklarını ve kafalarını çıkartıp bol suda yıkayın ![]() Sularını süzerek bekletin ![]() Soğanları incecik doğrayın ve maydanozu kıyın ![]() Yarım limon suyunu, Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın ![]() Hamsilerden ikisini yatırıp hazırladığınız soğanlı harcın bir kısmını hamsilerin içine koyun ve üçüncü hamsiyi de üzerine kapatıp elinizle sıkıştırın ![]() Önce arkalı önlü una bulayın sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda hamsileri altın sarısı bir renk alana dek arkalı önlü kızartın ![]() Yeşil salata ile servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
deniz ürünleri |
![]() |
![]() |
#4 |
evrem
|
![]() deniz ürünleriMısır Unlu İstavrit Malzemeler Mutfak Zorluk * Süre 25 dk ![]() Kaç Kişilik 2 Yöntem 10 Adet istavrit 1 Adet yumurtanın akı Mısır unu ve tuz Limon dilimleri Kızarmak için : Sıvıyağ Hazırlanışı Temizlenmiş ve yıkanmış istavritleri önce çırpılmış yumurta akına, sonra mısır ununa bulayın ![]() Kızdırılmış sıvı yağda kızartın ![]() Fazla yağını alması için birkaç dakika kağıt mutfak havlusunun üzerinde bekletin ![]() Halka halka kestiğiniz limon dilimlerile süsleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
deniz ürünleri |
![]() |
![]() |
#5 |
evrem
|
![]() deniz ürünleriSüpriz Hamsi Tava Malzemeler Mutfak Zorluk ** Süre 35 dk ![]() Kaç Kişilik 2 Yöntem Yarım kg hamsi 4-5 Adet taze soğan 1-2 Adet havuç 2 Adet yumurta 3-4 Dal maydanoz 3-4 Dal dereotu 2-3 Çorba kaşığı un Kızartmak için yeterince sıvıyağ Tuz, karabiber Arzuya göre limon Hazırlanışı Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını çıkarıp bol suda yıkayıp süzün ![]() Havuçları kazıyıp yıkayın ve bir kaba rendeleyin ![]() Taze soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın ![]() Yumurtaları kırın, tuz ve karabiberi ilave ederek iyice karıştırın ![]() Balıkları una bulayıp yağı kızdırın ![]() Yağı kızdırdığınız teflon tavaya balıkların baş kısımları tavanın ortasına galecek şekilde aralıksız ve yuvarlak biçimde döşeyin ![]() Hazırladığınız harcı balıkların üzrine döküp, kaşık yardımı ile her tarafına yayın ![]() Balıkların alt yüzleri kızarınca bir kapak yardımı ile şeklini bozmadan çevirerek diğer yüzlerini de kızartın ![]() Bu arada yağı az gelirse kenarından yeterince ilave edin ![]() Kızartma işlemi bitince bozmadan büyükçe bir servis tabağına alın ![]() Arzuya göre limon sıkarak sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
deniz ürünleri |
![]() |
![]() |
#6 |
evrem
|
![]() deniz ürünleriKağıtta Levrek Malzemeler Mutfak Zorluk ** Süre 40 dk ![]() Kaç Kişilik 5 Yöntem 400 gr levrek fileto 2 Adet domates 2 Adet küçük sivribiber 2 Yemek kaşığı tereyağı 2 Çorba kaşığı beyaz şarap 16 Adet haşlanmış mantar 2 Çorba kaşığı krema 1 Demet maydanoz 4 Adet haşlanmış patates Yarım limon Tuz 1 Adet yağlı kağıt Sos malzemesi için : 2 Adet kabak 2 Adet havuç 2 Adet soğan 2 Tatlı kaşığı un 2 tatlı kaşığı salça 3 Yemek kaşığı sıvıyağ 2 Çay bardağı su 2 Çay kaşığı tane karabiber Tuz Hazırlanışı Levrek filetoyu parçalara ayırın ![]() Sos malzemesi için ; tencerede sıvıyağı kızdırıp kuşbaşı doğranmış kabak, havuç, soğan, salça ve karabiberi soteleyin ![]() Un ve tuz ilave edip kavurun ![]() 2 çay bardağı su ekleyip kaynatın ![]() Ocaktan alıp süzgeçten geçirin ![]() Ufak doğanmış domates, mantar, sivribiber, beyaz şarap, krema ve hazırladığınız sosu levrekle birlikte yağlı kağıda sarın ![]() Fırın tepsisine yerleştirip 10 dakika pişirin ![]() Yağlı kağıdı açıp içine patatesleri yerleştirin ve tekrar sarın ![]() Fırında 2-3 dakika kızartın ![]() Üzerine kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|