ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Deniz Ürünleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=2328)

evrem 08-25-2006 12:13 AM

Deniz Ürünleri
 
Hardal Soslu Balık



Malzemeler
Mutfak
Zorluk **
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
4 Adet çipura
1 Adet limon suyu
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı süt
1 Çay kaşığı hardal
1 Çay kaşığı elma sirkesi
5-6 Dal maydanoz
4 Dilim limon
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
Çipuraların kılçıklarını çıkarıp boyuna ikiye bölerek fileto haline getirin.
Filetoları yağlı kağıt üzerine dizip, her iki yüzüne sıvıyağ sürün.
Tuz, karabiber ve limon suyunu ayrı bir yerde karıştırıp balıkların iki yüzeyine de sürün.
Rulo haline getirip, yağlı kağıt ile sarın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
Maydanozu kıkayıp kıyın.
Margarini eritip, unu ilave ederek pembeleştirin.
Yavaş yavaş sütü ekleyip sürekli karıştırın.
Kaynamaya başlayınca ateşi kısın.
Hardal, elma sirkesi, kıyılmış maydanoz, 1 tutam tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
2 dakika daha kaynatıp ateşten alın.
Balıkları yağlı kağıttan çıkarıp servis tabağına alın.
Yağlı kağıtlarda biriken pişme suyunu hardallı sosa ilave edin.
Kısık ateşte karıştırarak birkaç dakika kaynatıp balıkların üzerine dökün.
Limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
NOT : Çipura filetolarını fırın yerine buharda da pişirebilirsiniz.
Aynı yemeği uskumru yada benzeri balıklarla da hazırlamanız mümkün.

evrem 08-25-2006 12:15 AM

deniz ürünleri
 
Hamsi Buğulama



Malzemeler
Mutfak
Zorluk **
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
1 Kg hamsi
3 Adet orta boy soğan
1 Adet limon
3 Adet domates
2 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Demet maydanoz
8-10 Adet defne yaprağı
Tuz, karabiber
1 Çay bardağı su
1 Adet yağlı kağıt veya alüminyum folyo

Hazırlanışı
Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını çıkartıp bol suda iyice yıkayın.
Hafifçe yağladığınız tepsiye balıkları bir sıra halinde dizin.
Üzerine halka halka doğradığınız soğanları dizin.
Soğanların üzerine yuvarlak kestiğiniz domatesleri ve incecik doğradığınız maydanozu ilave edin.
En üste limon dilimlerini ara ara yerleştirin, defne yapraklarını aradaki boşluklara sıkıştırın.
Tuz ve karabiberini ilave edip 1 çay bardağı suyu da koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincanı zeytinyağını gezdirin.
Tepsinin ağzına yağlı kağıdı veya alüminyum folyoyu kapatıp orta ısılı fırında pişirin.
Hamsi buğulamayı fırından alıp soğutmadan yeşil salata ile servis yapın.

evrem 08-25-2006 12:20 AM

deniz ürünleri
 
İçli Hamsi



Malzemeler
Mutfak
Zorluk **
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
1 Kg hamsi
4 Adet orta boy soğan
1 Demet maydanoz
Yarım limon suyu
Tuz, karabiber
1 Su bardağı un
1 Su bardağı sıvıyağ
3 Adet yumurta

Hazırlanışı
Hamsilerin kılçıklarını ve kafalarını çıkartıp bol suda yıkayın.
Sularını süzerek bekletin.
Soğanları incecik doğrayın ve maydanozu kıyın.
Yarım limon suyunu, Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
Hamsilerden ikisini yatırıp hazırladığınız soğanlı harcın bir kısmını hamsilerin içine koyun ve üçüncü hamsiyi de üzerine kapatıp elinizle sıkıştırın.
Önce arkalı önlü una bulayın sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda hamsileri altın sarısı bir renk alana dek arkalı önlü kızartın.
Yeşil salata ile servis yapın.

evrem 08-25-2006 12:21 AM

deniz ürünleri
 
Mısır Unlu İstavrit



Malzemeler
Mutfak
Zorluk *
Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 2
Yöntem
10 Adet istavrit
1 Adet yumurtanın akı
Mısır unu ve tuz
Limon dilimleri
Kızarmak için : Sıvıyağ

Hazırlanışı
Temizlenmiş ve yıkanmış istavritleri önce çırpılmış yumurta akına, sonra mısır ununa bulayın.
Kızdırılmış sıvı yağda kızartın.
Fazla yağını alması için birkaç dakika kağıt mutfak havlusunun üzerinde bekletin.
Halka halka kestiğiniz limon dilimlerile süsleyerek servis yapın.

evrem 08-25-2006 12:22 AM

deniz ürünleri
 
Süpriz Hamsi Tava



Malzemeler
Mutfak
Zorluk **
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 2
Yöntem
Yarım kg hamsi
4-5 Adet taze soğan
1-2 Adet havuç
2 Adet yumurta
3-4 Dal maydanoz
3-4 Dal dereotu
2-3 Çorba kaşığı un
Kızartmak için yeterince sıvıyağ
Tuz, karabiber
Arzuya göre limon

Hazırlanışı
Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını çıkarıp bol suda yıkayıp süzün.
Havuçları kazıyıp yıkayın ve bir kaba rendeleyin.
Taze soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.
Yumurtaları kırın, tuz ve karabiberi ilave ederek iyice karıştırın.
Balıkları una bulayıp yağı kızdırın.
Yağı kızdırdığınız teflon tavaya balıkların baş kısımları tavanın ortasına galecek şekilde aralıksız ve yuvarlak biçimde döşeyin.
Hazırladığınız harcı balıkların üzrine döküp, kaşık yardımı ile her tarafına yayın.
Balıkların alt yüzleri kızarınca bir kapak yardımı ile şeklini bozmadan çevirerek diğer yüzlerini de kızartın.
Bu arada yağı az gelirse kenarından yeterince ilave edin.
Kızartma işlemi bitince bozmadan büyükçe bir servis tabağına alın.
Arzuya göre limon sıkarak sıcak servis yapın.

evrem 08-25-2006 12:23 AM

deniz ürünleri
 
Kağıtta Levrek



Malzemeler
Mutfak
Zorluk **
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
400 gr levrek fileto
2 Adet domates
2 Adet küçük sivribiber
2 Yemek kaşığı tereyağı
2 Çorba kaşığı beyaz şarap
16 Adet haşlanmış mantar
2 Çorba kaşığı krema
1 Demet maydanoz
4 Adet haşlanmış patates
Yarım limon
Tuz
1 Adet yağlı kağıt
Sos malzemesi için :
2 Adet kabak
2 Adet havuç
2 Adet soğan
2 Tatlı kaşığı un
2 tatlı kaşığı salça
3 Yemek kaşığı sıvıyağ
2 Çay bardağı su
2 Çay kaşığı tane karabiber
Tuz

Hazırlanışı
Levrek filetoyu parçalara ayırın.
Sos malzemesi için ; tencerede sıvıyağı kızdırıp kuşbaşı doğranmış kabak, havuç, soğan, salça ve karabiberi soteleyin.
Un ve tuz ilave edip kavurun.
2 çay bardağı su ekleyip kaynatın.
Ocaktan alıp süzgeçten geçirin.
Ufak doğanmış domates, mantar, sivribiber, beyaz şarap, krema ve hazırladığınız sosu levrekle birlikte yağlı kağıda sarın.
Fırın tepsisine yerleştirip 10 dakika pişirin.
Yağlı kağıdı açıp içine patatesleri yerleştirin ve tekrar sarın.
Fırında 2-3 dakika kızartın.
Üzerine kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın.

dehşet 08-25-2006 08:21 AM

eline sağlık...

evrem 08-25-2006 05:58 PM

afiyet olsun :P


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.