|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
baharat, faydaları, nelerdir, olarak, tarçın, tarçınyemek, tatlılarda |
![]() |
Tarçın nedir? Faydaları nelerdir? Tarçın:Yemek ve tatlılarda bir baharat olarak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarçın nedir? Faydaları nelerdir? Tarçın:Yemek ve tatlılarda bir baharat olarakTarçın nedir? Faydaları nelerdir? Tarçın:Yemek ve tatlılarda bir baharat olarak kullanılmasına karşın, sağlığa birçok faydaları vardır ![]() *Zengin kalsiyum,magnesyum,lif ve demir kaynağıdır ![]() *Son yıllarda yapılan çalısmalarda kan şekerini düşürücü etkisi saptanmıştır ![]() ![]() *LDL kolestrolü düşürür,(günde yarım çay kaşığı alınması halinde) *Koli bakterilerinin vücuda yayılmasını önler, *Soğukalgınlığı,grip ve nezleye iyi gelir,(bal veya limonla alındıgında) *Mide rahatsızlıklarına iyi gelir,hazımı kolaylaştırır,kusmayı önleyici bir etkiye sahiptir ![]() *Eklem yangısı (arthritis)ağrılarına iyi gelir ![]() *Tarçının koklamak hafızayı canlandırıcı bir etki yapar ![]() *Yiyeceklere eklendiği zaman,yiyeceklerin bozulmasını ve bakterilerinin büyümesini önleyen doğal bir gıda koruyucusudur ![]() Yüksek karbonhidratlı bir yiyeceği tarçınla tatlandırdığımız zaman kandaki şeker seviyesini etkileyerek düşmesini sağlar ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|