ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Tarçın nedir? Faydaları nelerdir? Tarçın:Yemek ve tatlılarda bir baharat olarak (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=147185)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 01:25 AM

Tarçın nedir? Faydaları nelerdir? Tarçın:Yemek ve tatlılarda bir baharat olarak
 
Tarçın nedir? Faydaları nelerdir?

Tarçın:Yemek ve tatlılarda bir baharat olarak kullanılmasına karşın, sağlığa birçok faydaları vardır.

*Zengin kalsiyum,magnesyum,lif ve demir kaynağıdır.

*Son yıllarda yapılan çalısmalarda kan şekerini düşürücü etkisi saptanmıştır.(özellikle 2.tip diabet hastalarında)

*LDL kolestrolü düşürür,(günde yarım çay kaşığı alınması halinde)

*Koli bakterilerinin vücuda yayılmasını önler,

*Soğukalgınlığı,grip ve nezleye iyi gelir,(bal veya limonla alındıgında)

*Mide rahatsızlıklarına iyi gelir,hazımı kolaylaştırır,kusmayı önleyici bir etkiye sahiptir.

*Eklem yangısı (arthritis)ağrılarına iyi gelir.(yarım çay kaşığı tarçını bir yemek kaşığı balla karıştırarak her sabah kahvaltından önce veridiğinde bir hafta içinde ağrılarda önemli bir azalma,bir ay içinde de ağrısız yürüme)

*Tarçının koklamak hafızayı canlandırıcı bir etki yapar.

*Yiyeceklere eklendiği zaman,yiyeceklerin bozulmasını ve bakterilerinin büyümesini önleyen doğal bir gıda koruyucusudur.


Yüksek karbonhidratlı bir yiyeceği tarçınla tatlandırdığımız zaman kandaki şeker seviyesini etkileyerek düşmesini sağlar.Araştırmalar 300 gr. sütlaça 6 gr. kadar tarçın eklendiğinde kandaki şekeri seviyesindeki yükselişin önemli ölçüde azaldığını tespit etmişlerdir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.