Az Yediğimiz En Faydalı 11 Gıda |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Az Yediğimiz En Faydalı 11 GıdaAz Yediğimiz En Faydalı 11 Gıda İŞTE O BESİNLER Pancar: Folik asit bakımından zengindir Kırmızı rengini veren pigmentler kansere karşı savaşır Lahana: Kanserle savaşan enzimleri harekete geçiren "sulforaphane" isimli kimyasalı içerir Pazı: Yapraklarında, gözleri yaşlanmanın etkilerinden koruyan karotenoid maddesi bulunur Tarçın: Kan şekeri ve kolesterolü kontrol etmeye yardımcı olur Nar suyu: Antioksidan bakımından zengindir Tansiyonu düşürür Kuru erik: İçeriğinde yüksek miktarda Antioksidan içerir Kabak Çekirdeği: Yüksek mineral oranı erken ölüm riskini azaltır Sardalya: Demir, magnezyum, bakır, çinko, fosfor, potasyum, manganez içerir Zerdeçal: Vücutta iltihaplanmayı önler ve kansere karşı koruma sağlar Yaban Mersini: Hafızayı kuvvetlendirir Kabak: Kalori değeri düşük, lifler bağışıklık sistemini güçlendiren A vitamini bakımından zengindir Uzun süre tok tutar |
|